2011. augusztus 20., szombat

Vége a gerinctelenségnek!

Merthogy kicsiny utcánkban kiépítették az ivóvíz gerincvezetéket. Eddig ugyanis kertek alatt, "a part alatt" stb. jött egy vezetéken keresztül az éltető.
Nem meglepő módon, ha az utcát feltúrták, bizony a kertünket is.
Sejtettük a beruházást, így a házvásárlásnál, belső felújításnál szívünk mélyén már kalkuláltunk vele. Megvártuk vele a külső felújítást, illetve a konyha felújításnál kiépítettünk egy alternatív szakaszt, amit kivezettünk az alap alatt a ház sarkához. No ide kellett most bekötni az új vezetéket.
A feltúrás sem volt extra, mivel az ún. vakonddal dolgoztak, ehhez 3 munkagödröt ástak csak, a vízóraaknának is volt helye a kiszáradt mandulafa ( :(( ) helyén. Könnyen beszélek persze, mert mint mondtam, a betonfeltörés és egyéb túrások az ezévi tervet képezték.
Hál'istennek megtaláltuk a gáztervet is, így ezzel inspiráltam a vízműveseket, hogy el ne találják a gázvezetéket.
A szennyvízcső is megúszta az áttörést, és ezzel előkertünk a latrina jelzőt. (másoknak nem volt ilyen szerencséjük, jelzem szerényen).
De nézzük képekben.
Első nekifutás:

Igen, igen, 30 centi hibádzik. Persze csodájára járt a környék, és viccelődésben sem volt hiány, hogy akkor ez mire lesz jó, mit futtassak rá, és egyebek. De nem, sarkamra álltam, és csapó 2.


(Első képen fontosak a részletek:) )

És a végeredmény egy szintben lévő vízaknafedél (persze új akna, vízóra, vezeték), plusz egy megsemmisített előkert (felülre került agyagréteg, és kidöglött, kiásott, beforgatott növények, hiába próbáltam körbekeríteni, jelölni a fontossabbakat). Ja és mindez ingyen.
Nincsenek megjegyzések: