2011. október 3., hétfő

Külső ablakpárkány

Újabb részlet következik, és ez az ablakpárkány.

Korábban mutattam már, hogy az ablakpárkányt szétvertem. Na jó, csak le.


A szigeteléskor így nézett ki (apropó, itt a bizonyíték, hogy valóban 10 cm-es EPS lapokat tettünk fel (ha már dunsztolunk, legyen rendesen).

Talán már elrebegtem többször, hogy nem igazán szeretem az eklektikát (még ha végül ezen is kapom magam:) ), leginkább az anyagok tekintetében. Ilyen-olyan beton, kavics, murva, kőlap, tégla, bazaltkő, térkő, járólap stb. Bele is borzongok:) Amit a tervezéskor kikötöttem, hogy egységes legyen az egész ház, különben hányok.

No, a lépcsőt már felfedtem, ez az ideológia része lett, és így a párkány is. Tehát nem zsákbamacska, a párkány is térkőből készült.

Először csak leragasztva (habarccsal szerintem),

majd fugázva lett (igen, passzív mód, na...)

És a színezés előtt így festett a dolog.

4 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Azt bátran kijelenthetem, hogy ilyet még életemben nem láttam, márminthogy térkő ablakpárkányt. Mindazonáltal zseniális! Sőt! Kolosszális! Hogy én hogy tönkrecs...tem már az ablakpárkányokat a virágcserepekkel, bezzeg ez nem fog elszíneződni/összekarcolódni! Valamint jól is néz ki.:)

Pulsatilla írta...

Én már láttam ilyet. Nekem is ilyen van. :) Nagyon szép és ötletes megoldás.

cottage írta...

:), mi a Barabás térkő honlapján lévő képek alapján döntöttünk e mellett, bár lehet, hogy ott nem lapjával van, hanem élével.

Igen, kökörcsin, igen?:) Ránéztem a blogodra, ha tudom, követem (ez nagyjából kellően ritka alkalmat szokott jelenteni:) )

Adél, azt nem állítom, hogy nem fog elszíneződni, a szakik mondták, hogy ne lepődjünk meg, ha mint a szivacs beszívja a szennyeződést (kakaó, olaj stb), és meg is tartja:) A karcállóság az rendben, vagyis inkább az, hogy ha megkarcolódik nem tűnik fel:)

dreschma írta...

Nem tettetek a téglák alá semmit? Nem fogja bevezetni a vizet?