2011. augusztus 26., péntek

Bordűrök tündöklése és bukása

Korábbi bejegyzések képei közt kutakodva, látszik, hogy az összes ablak, ajtó körül, és a lábazatvakolat és homlokzat vakolat közt is hungarocell/nikecell bordurok voltak.


Ugyan még a jobbik fajtából való (mert a ferdén végződő, ill. az ablak, ajtó 2/3-áig érő fajta a halálom), de mégsem kegyelmeztem neki. Spaklival és kalapáccsal dúltam.


A munka közben rám tört a régészhetnék, így akkor már feltártam a ház korábbi rétegeit is.

A végére hozzámtársult kis segédem, aki egyrészt kőkorszaki szaki, másrészt roppant tudatos az egyéni védőeszközeivel.


2011. augusztus 22., hétfő

XIII. Országos Foltvarró Kiállítás

Tatabányán, 2011. aug 26-28. közt.


Megkértek rá, hát terjesztem, kérlek Te is terjeszd a hírt, oszd meg, menj el... stb!:)

2011. augusztus 20., szombat

Vége a gerinctelenségnek!

Merthogy kicsiny utcánkban kiépítették az ivóvíz gerincvezetéket. Eddig ugyanis kertek alatt, "a part alatt" stb. jött egy vezetéken keresztül az éltető.
Nem meglepő módon, ha az utcát feltúrták, bizony a kertünket is.
Sejtettük a beruházást, így a házvásárlásnál, belső felújításnál szívünk mélyén már kalkuláltunk vele. Megvártuk vele a külső felújítást, illetve a konyha felújításnál kiépítettünk egy alternatív szakaszt, amit kivezettünk az alap alatt a ház sarkához. No ide kellett most bekötni az új vezetéket.
A feltúrás sem volt extra, mivel az ún. vakonddal dolgoztak, ehhez 3 munkagödröt ástak csak, a vízóraaknának is volt helye a kiszáradt mandulafa ( :(( ) helyén. Könnyen beszélek persze, mert mint mondtam, a betonfeltörés és egyéb túrások az ezévi tervet képezték.
Hál'istennek megtaláltuk a gáztervet is, így ezzel inspiráltam a vízműveseket, hogy el ne találják a gázvezetéket.
A szennyvízcső is megúszta az áttörést, és ezzel előkertünk a latrina jelzőt. (másoknak nem volt ilyen szerencséjük, jelzem szerényen).
De nézzük képekben.
Első nekifutás:

Igen, igen, 30 centi hibádzik. Persze csodájára járt a környék, és viccelődésben sem volt hiány, hogy akkor ez mire lesz jó, mit futtassak rá, és egyebek. De nem, sarkamra álltam, és csapó 2.


(Első képen fontosak a részletek:) )

És a végeredmény egy szintben lévő vízaknafedél (persze új akna, vízóra, vezeték), plusz egy megsemmisített előkert (felülre került agyagréteg, és kidöglött, kiásott, beforgatott növények, hiába próbáltam körbekeríteni, jelölni a fontossabbakat). Ja és mindez ingyen.




2011. augusztus 7., vasárnap

Bespejzoltunk

Végre formát öltött a kamránk is. Nem siettük el, tavaly ősz óta a régi lakásból hozott egy szál polc és kosárkák szolgáltak rakhelyül, a ramaty már lassan hegyekben állt.
A kültéri felújításos álmaink miatt már felleltünk egy fűrésztelepet, így volt ár a lécekre - pro. És kontrának az IKEA GORM.
Ahogy nagyapám mondta volt "ippeg, hogy" olcsóbb egy kicsit a faanyag magában, és akkor még nem beszéltünk a fűrészelgetésről, csavarokról, szögekről, szögelésekről, idő,idő=pénz,pénz. Szóval győzött a svéd áru.

Két kis segédünkkel pikk-pakk összeraktuk a kamrapolcot, ami úgy passzentos, ahogy illik.

Így méltó helye lett a cseresznye befőttnek, bodzaszörpnek, meggy és sárgabarack lekvárnak. Juhéjj!:)