2012. március 31., szombat

Vidékies, fogasos falipolc - sk

Szépen, lassacskán lementegettem a vidékies falipolcokat, fogasléceket bemutató képeket ilyen-olyan blogokról, ill. az a pár saját lakber. magazin, könyv is - mely a polcomon árválkodik - húzta az agyamat egy ideje.
Hogy, hogy nem, a helyszűke egyre sürgetőbbé tette egy újabb pakolóhelyet kialakítását. Nem meglepő módon, elkezdtem álmodozni, egy hasznos és egyben szép polcról. Így dőlt el, hogy vidékies fogasos polc lesz a köv. beszerzésünk és egyben szabadidős tevékenységünk tárgya.

Barkácsboltban vásároltunk 2 db íves fenyő konzolt (8-900 Ft), 1 fenyődeszkát, 1 fenyőlécet, és 8 db fenyő akasztót (7-800 Ft). Majd 1 Caparol vízbázisú, kopásálló, kül- és beltéri fafestéket - fehér színben.

Magam is nekiállhattam volna, de egy jó ideje alapkoncepcióm, hogy a férjre bízzak barkács, és tipikusan férfias feladatokat. Hogy aztán hálát rebeghessek felé, így bizonyítva rátermettségét, műszaki érzékét és nélkülözhetetlenségét (mindeközben magamba fojtva kritikát és türelmetlenséget, majd leszámolva a tökéletesség iránti vággyal:) )
No, most is meghatároztam a feladatot (Neki és kis segédeinek).

Így készült tehát falipolc:A festést már én műveltem, viszont rendkívül türelmetlen lévén, bizony-bizony (mea culpa, mea culpa...) egy réteg után a férjnek kiadtam az utasítást a felfúrásra.Ui-1:
A polc kb. 1,7 m hosszú, a deszka 1,5 cm vastag lehet, ha igazán teherbíró polcra lenne szükség, akkor ez a vastagság nem elegendő és/vagy ez a távolságú alátámasztás nem megfelelő (lásd a képen, kissé behajlik középen, pedig alig terheljük).

Ui-2:
A polcon emlékek, varródobozok, és egy virágra váró kaspó, a fogason díszek, emlékek plusz a táskában az aktuális foltoznivaló, mellette a szabó-vonalzóm.

2 megjegyzés:

Kinga írta...

Nagyon hangulatos lett a polcocskád!És a színek!!! Nagyon profi!!!:-)

cottage írta...

Szia Kinga!

Aki hozzánk belép, annak egyből nyomom a sódert, hogy nézze csak milyen polcot csinált a ház ura!
Eddig még nem övezte ilyen elismerés, úgy-hogy ezentúl inkább téged hívlak meg:))))
Köszi a hozzászólást, és örülök, hogy másnak is tetszik.