2011. szeptember 23., péntek

Legalja nyílászáróink cseréje

Volt nekünk egy három színben pompázó, nehezen nyíló tetőtéri-,

és egy jólszelelő fürdőszoba ablakunk (ez még a házvásárláskori kép, szóval nem ilyen retro a kiindulóállapot már, de hatásvadászatnak jó, nem?!:)),

ja és egy zug-generáló bejárati ajtónk is.

No ezekről mondtunk most le, némi kézpénzzel egyetemben.

Asztalossal méretre készíttettünk tehát 2 faablakot fehér színben, és 1 bejárati ajtót izé színben.

Ablakok: Bukó, nyíló, Borovi fenyő, hőszigetelt üvegezés, szoknyás fém vízvető, Hoppe kilincs, roto vasalat, UV-álló Milesi lazúr.


Ajtó: kilincs, vasalat, festék ua. mint ablaknál, de azt nem tudom hány pontos a dolog.

Mint látható, ezek még a beépítés során készült képek. Jelenleg zajlik a bontások javítása, és a takarólécek felrakása.

Az ajtó belülről kissé alulmúlta várakozásaimat a kazetták, osztók kialakítása miatt (lásd fent), de kívülről olyan amilyet elképzeltem (ez majd későbbi posztban).

Az izé színt eddig csak kevesen látták, és egy része véleményezte is: "Az ajtónak milyen színe lesz, vagy ez már a végleges?"... :))
Egyébként ezzel voltunk a legnagyobb gondban, ugyanis az asztalos a Milesi lazúrt alkalmazza. Nekünk ugyabár a házban már meghatározó a faajtók Tikkurilla Feelings-es kékes-szürkés-zöldes színe. Ilyen színt és struktúrát a Milesi vastaglazúrok nem tudnak (mivel amaz fedőfesték, ez meg ugyebár nem), másrészt a férj által favorizált térkőhöz nem is ment volna. Így kellett valami elfogadható színt keresni, ami a kültéri téglakőhöz, és a beltéri színekhez is jól passzol. Persze az asztalosnak bedobtuk a kétszínű ajtó ötletet, ami már bevált a fürdőnél, de a felár miatt ez kiesett (ennyit az elvekről). Kétszer voltunk a bemutatóteremben, teljes nirnavában, mire végre erre igent mondtam.

És akkor az árak:
- tetőtéri ablak (149x90) 79000 Ft
- fürdő ablak (70x44) 36000 Ft
- ajtó (210x90) 126000 Ft
- bontás, beépítés 40000 Ft

Fentiek és a további árajánlatok alapján lemondtunk az ajtó kétoldalas festéséről (+25E), ajtó zsalugáterről (120E), az ajtó díszkeretéről (42E).

Nincsenek megjegyzések: