2011. december 4., vasárnap

Karácsonyi ajtódísz - piros fehérben


Most is több szálon futott a történet.
1. Valahol tetszett már egy ideje ez a skandináv piros-fehér karácsonyi feeling. De annyira nem éreztem magaménak, ráadásul az új ház vágyott színvilágába nem fért bele. Beltérben most sem. Azonban kültéren, az új térkőhöz, és a barnás ajtószínhez már megérett ez a stílus.
2. Az új ajtónkon nincs kopogtató, sem bármi amire bármit is fel lehetne akasztani, így se díszt, se koszorút nem tudok ráaggatni, leginkább persze azért mert a férj nyomatékosan jelezte, hogy bele ne merjek ütni egyetlen kékfejű szöget sem (imádom, nem hajlik el, és könnyen belemegy mindenbe:))
3.Kezembe akadt a Praktiker reklámújságja (azt már írtam, hogy mi köszönjük, ezekből nem kérünk, de azért a dédinél szoktam néha bele-belenézni:)), ahol rátaláltam egy piros-fehér textil dekorra. Ez adta a kezdőlökést az idei karácsonyi ajtódekorhoz.

Az utolsó két darabot hoztam el az üzletből, előre sejtve, hogy át fogom variálni, merthogy a szegyről lógó szívecskés, hátukon masnis, csengős szarvasok már túllőnek a célon:)

Darabokra szedtem tehát, és úgy döntöttem füzér lesz belőle. Ehhez persze megoldást kellett találnom a két zsinórdarab összefogására. Mivel a gombfenyők (http://mondofroni.blogspot.com/2011/11/gombfenyo-es-tarsai-avagy.html) belopták magukat nagyon a szívembe, és találtam is egy kis darab fehér vásznat és pár szem retro, piros gombot, nem volt kérdéses, hogy is csinálom.



A töltet természetesen megint az Ikea-s párnából származik, az anyag kifordításánál pedig egy evőpálcikára esküszöm. Ezután a zsinórt pár öltéssel összevarrtam, majd hozzáöltöttem a fenyő csúcsához, persze a hátoldalán.


Még hátravolt egy kis plasztikai sebészet, ugyanis az egyik szarvas egyik agancsa hiányzott. Egy kis darab piros filcen átrajzoltam a meglévő agancs formáját, kivágtam, majd hosszáöltöttem a szarvas fejéhez.

És el is készült a csilingelős karácsonyi ajtó füzér, skandináv stílusban.

A két darab szarvasos dísz összesen 798 Ft-ba került, a többi alapanyag megvolt otthon. Persze a szarvast, szívecskéket is meg lehet sk és így olcsóbban csinálni, de nekem nem volt hozzá anyagom, zsinórom, és őszintén szólva kedvem sem:)

2 megjegyzés:

BoGyo írta...

Nagyon mutatós lett!!! És végül mivel tudtad az ajtóra rögzíteni? (nálunk is ilyen probléma van, nincs semmiféle "akasztási" lehetőség)

cottage írta...

Köszi, kellenek a pozitív visszajelzések, mert a páromból nem lehet ömlengéseket kihúzni:))

Ja persze, azt nem írtam. Igazából nem is tudom mi a neve, gyurmaragasztó?! Olyan kis rágó állagú cucc, amivel nyom nélkül lehet ragasztani újra és újra.