2012. február 12., vasárnap

Nemvidéki - gyerekszoba szőnyeg

Ez a szőnyeg nem hagyományos szőnyeg. Rezgéscsillapító, hő és hangszigetelő, atkamentes, és a design is könnyen változtatható. Váááoooo. Miután teleírtam sznob badarságokkal, elmondom a történetét. És a végén kiderül, hogy mégis igaz a prológ:)

Mikor elsőszülöttünk fordulni, gurulni kezdett, gondolkodni kellett valamin, amit az addigi kopáran leledző, kemény és kissé hűvös parkettára tehetnék.
Szőnyegeket nem szeretem, allergiás is lettem, így pláne kizárva. Plusz szerettem volna valami könnyen moshatót, és ami kellő fizikai védelmet is nyújt a majd lassan mászó, járó-eső fiúnknak. No, irány habtapi puzzle szőnyeget venni. Rá a netre, ideológia máris kész, megvesszük azt, amiből ugróiskola is építhető, számokat is megismeri, csuhéjj. Osztán ez a gyerök, csak nem állt meg a szőnyeg szélén, így lassan semmi értelme nem volt ennek.

Újratervezés következett. Maradtunk az alapoknál, azaz a polifoamnál, csak már nagyban. El a IX. ker. Táblás u-ba, a Polifoam üzletbe, ahol az egyébként szigetelésként használt szürke, 1,5 m széles cuccból vettem 2,2 métert. Persze elsőkörben nem akartak adni belőle, csak egy teljes tekercset (ég tudja hány méter), de addig adtam az ártatlan, elszontyolodó kismamát, a kisdeddel magamon, míg csak levágtak ennyit:) Métere 2007-2008. környékén 5-600 Ft lehetett.

És vígan éltünk ezzel.

Mígnem a másodszülött is göngörgőzni kezdett, és fogzani, és ennek a polifoam eléggé kárát látta.

Mit volt mit nem tenni, elmentem az IKEA-ba, és a már korábban kinézett anyagból vettem négyszer a polifoam hosszát, plusz ráhagyás. Összevartam, bebújosan, és belebújtattam a polifoamot.

Könnyen porszívózható és mosható, ha megunom új ruhája lesz, és nem elhanyagolható, hogy az azóta lakhelyül szolgáló ház étkezőjének hideg padlóburkolatán kialakított játékkuckót kellően komfortossá teszi. És az eséseket is kellően tompította anno. Ja, és az egylábas ugrálást is lehet gyakorolni a fákon:)

1 megjegyzés:

qudamnagengast írta...

Hotels near Casino de Nemo, Macau | MapyRO
Hotels 1 - 12 of 74 천안 출장마사지 — Hotels 1 - 12 of 74 Search 포항 출장마사지 by Category, Hotels 1 충청북도 출장안마 - 12 of 74 Search by Type, Hotels, Hotels 1 - 12 of 74 Find Hotels 1 - 12 of 안양 출장마사지 74 More Hotels 화성 출장샵