2011. szeptember 30., péntek

Lépcső projekt

Bár a logikai, és a gyakorlati sorrend sem ez, mégis a lépcsővel folytatom, ha már az előbb a nyílászárókat mutattam meg.

Adott volt az adott lépcső. Ez:
Hagyjuk, nem méltatom:, csak a zsázsát a festett virágtartóban (igen, az urnára hajazóban), amit a gyerekek ültettek:)

No, a lépcsőt elbontattuk, amivel együtt mellékesen a régi földelésünket is (vagyis amit annak neveztek). A lábazatot itt is leszigeteltettük, majd a lépcső alapja készült el.

Következett a lépcső betonozása.

Majd elkészült az alsó lépcsőfok "máza", ami nem járólap, hanem a térkő maga. Itt még fuga nélkül.

Na innen főtt a fejem újból, mivel egyrészt már éreztem a vesztem, hogy a férjúr nyerte ezt a meccset (kocsibeálló is, lépcső is "legyen meg az Ő akarata" szerint alakul, és ez az én kényes ízlésemnek meg nem felel meg:) ), másrészt, hogy hogyan tovább, a második lépcsőfok/pihenő kiosztása milyen legyen? Úgy-hogy nekiálltam a Tetris-ezni. Merthogy a kőművesek által javasolt mintázatot széles mozdulattal lesöpörtem, orcámon a jól ismert nem-tetszik-grimaszt felöltve.



Végül, hosszas elemzés, fotózás, rakosgatás, ideológizálás és fejcsóválgatás után maradt a kőművesek által javasolt minta:))


Az ajtón kívül az új kültéri lámpa is, a színezés is, meg a térkő is látszik, de majd kapnak ezek majd külön bejegyzést is.

11 megjegyzés:

GumiPók írta...

A zsázsa szép :), és nekem nagyon tetszik a lépcső is. Jó ötlet volt térkővel kirakni, szép az összhatás!

StR írta...

szerintem is jó:) s mi az a kacskaringós árnyék a lépcsőőőn??:))))

Kinga írta...

Húúú! Ez nagyon tuti! Képeket még, még!!!!:-)

cottage írta...

Köszi lányok! Igen, el kell ismernem, hogy bejött végül a lépcső nekem is,igaz, még mindig nyomaszt, hogy nem az én színvilágom (szürke, fehér, bordó) és anyagimádatom (bazalt, klinker)győzedelmeskedett:)

Gumipók, :) ,és lassan megint ültethetnek, ha hidegre fordul és a kertben már semmi nem terem.

StR, :) ,a felújításra váró padunk korlátja.

Kinga, :), na végülis csak ezzel van a gond: képeket készíteni, rendezgetni :)))

Otthon Művek írta...

Jó ez, nyugodj bele! Persze tudom én, hogy van az, amikor az asszonynak kitűnő ötletei vannak, és van a fejében egy tök jó kép arról, hogy milyen cuki és rusztikus meg miegymásos lenne, ha....
Aztán ott van a férj a racionális gondolkodásával, meg a gazdaságossággal... Szívás... De ez a lépcső jól néz ki,tényleg!:)

Kinga írta...

Az uramat megszállta az ihlet! :-)
Most burkolja a kerítésünket és a lábazatot bontott tégla szeletekkel, és már egy ideje vekengünk, hogy mi legyen a lépcsővel. Megmutattam neki a képeid, szóval megszállta az ihlet! :-)
Arra lennénk kíváncsiak, hogy mivel ragasztottátok, ill. fugáztátok az elemeket!?

cottage írta...

Adél, szerintem meg felháborító, hogy nem úgy van, ahogy én mondom:))))

Kinga, Egyelőre csak fejcsóválást produkált a férj válasz helyett, szóval passz a habarcs/misung, akármi pontos megnevezése. Ha nagyon életbevágó, akkor felhívjuk hétfőn a kőművest:) Örülök, hogy megszállt titeket az ihlet!:)

Kinga írta...

Nem életbevágó! :-)
Az uram egyenlőre a kerítés fugázásával küzd.... Remélem ő győz... :-)
Szóval, ha innentől vacak idők lesznek, lehet, hogy csak tavasszal lépcsőzünk. Ha összefutsz véletlenül tavaszig a kőművessel...
:-)

cottage írta...

Kinga,

:) tavaszig tuti, mert nálunk hagyták a talicskájukat:)
Majd megírom, mit tudtam meg.

Borbás Ági írta...

Ez szuper lett. Mi a neve a térkőnek? Bár nálunk verandát is kéne hozzá bontani és újra építeni egyben. Szóval nem egyszerű! :)

cottage írta...

Ági, Barabás Térkő a neve, Veszprémben gyártják. Egész jó kis honlapjuk van, illetve nagy mintakert a gyárnál. Érdemes a gyártótól is bekérni árajánlatot, és szállítási költség kalkulációt!

Darabárasan pedig Baumaxban is találkoztam vele.