2011. november 9., szerda

Kültéri felújítás - színezés

Kétszer fagyott le a gépem és netem blogírás közben az elmúlt pár napban.
Egyszer savanyúság, egyszer őszi kert lett volna a téma, mielőtt még Karácsony lenne:) Égi jelnek veszem, vagy deus ex machina, hogy akkor inkább folytatom a felújításos mesét.

Színezés már látszódott a lépcsős bejegyzésben, de azért kiemelem, hogy törtfehér lett házunk színe (lehet persze elmélkedni, hogy akkor miért hívom színezésnek:), de a prizma óta tudjuk, a fehér összetett szín:) )
Férjúr egyébként hófehérben gondolkozott, de hál'istennek a festékboltos meggyőzte, hogy ne akarjon Balatonfüredi-görögfalus-feelinget a rikítófehér falakkal, így maradt az én verzióm.
Ha minden igaz, Caparol, szilikátos vékonyvakolatról van szó, és a nem gürdülőszemcsés típusról.

Íme pár kép a kész falról, téglakő párkányokról, új tetőtéri ablakról.Lábazati vakolat (így van a neten is, de tök hülyén hangzik nem?:)). No, az árajánlatkérő bejárásnál bedobta a szaki a műgyantás-aprókavicsos díszvakolatot. Lúdbőrös is lettem, de nem a gyönyörtől. Próbáltam neten mást keresni, illetve volt 1-2 hetes klinkertégla eltökéltségünk. Majd dög voltam kihívni a Terranova szaktanácsadót, így beadtam a derekam, hogy legyen ez a dísz-undormány. Színt választottunk, majd felhordták a cuccot. Biztos vagyok benne, hogy nem ezt a szín választottam... nyakamat teszem rá...
(látszik a terasz burkolata, ami remélhetőleg jövőre már nem látszik:) )

Nincsenek megjegyzések: