2011. június 6., hétfő

Dilemma avagy dűlőre jutás - térkő

Végre-végre megszületett a döntés, hogy idén felújítjuk a járdát, kocsibeállót, és szigetelünk. Mivel eddig semmit nem intéztünk ez ügyben, eléggé hektikus állapotok uralkodnak, hogy ennyi fázist végiggondoljunk, alapanyagokat keressünk stb, merthogy árajánlatot kérni kell, anyagokat meg kell rendelni stb.

Ilyen most a kocsibeálló, járda: felfagyott, morzsalékos, és übernagyfelületű beton-borzadály + mosott kavics.



Annyit már haladtunk, hogy a térkő ügyben dűlőre jutottunk. Igaz keserű a szájízem, de legalább már békesség van:) Merthogy világ életemben azt terveztem, hogy nekem macskakövem lesz, punktum.


(I\\/I4R[ł és EvA35 képei az indavideo-ról)

Van is, egy időben gyűjtöttem, amelyik városban jártam, hoztam egyet-egyet.
De ez ugye édeskevés, meg a lóvé is. Kb. 5-7000 Ft/m2 (Lásd Dami Bt) és mivel 100 m2-ről beszélünk (hiába is keskenyítek mindenhol ahol lehet, hogy zöld több zöldfelület legyen, ennyi, slussz -passz), érthető, miért nem akarok ennyi pénz beleölni a házba.:( Inkább jusson mignonra:)

Szóval térkő off, juhéjj van mááásik! Klinkertégla. Imádom a németalföldi utcákat, járdákat. Ez is sanyi, mert ára ugyanannyi. (Lásd Póth Klinker)
(kép Kődesign)

Mi maradt? A drága férj vesszőparipája, a Barabás térkő.
Nagyon-nagyon nem akartam, merthogy tégla feelinggel hirdeti magát. És azt nem és nem. Tetszik OK a bontott tégla, máshol, nagyon is, de megőrülnék tőle itthon. A tetőnk szürke Bramac, a tetőtéri ablak faborítása fehér. Mikor megvettük a házat, abszolút fehér-szürkében gondolkodtam a kültéren, tehát macskakő, vagy mészkő. Hogy jönne már bele a képbe a tégla?!:))
Hál'istennek köze nincs a térkőnek az életben a téglához, az ára pedig 3000/m2, úgy-hogy ez lesz a befutó.

Már ha megnézem Vp-ben a mintakertet, és nem hányok tőle.

És beigazolódni látszik, hogy jól sejtettem ősszel, hogy szürkés-zöld lesz a legjobb a padnak és a további kültéri faanyagok színeinek, hátha nem én győzök a bazaltommal, hanem a férj a téglautánzatával. Tessék, most szívnék a szürke padommal, így meg a zöld stimmel majd a térkőhöz.

4 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Nálunk is téglakő lesz. Hasonlóan hosszas vergődés után jutottunk erre az eredményre (harmadik nyarunk a házban, udvart tekintve csak port és sittet örököltünk, majd anyagi okokból csak leszórtuk murvával, hogy legalább por és sár ne legyen. Azóta tart a gondolkodás, sok fázison mentünk át, és hát igen. Ez még megfizethető. Talán az idén.

cottage írta...

:)

StR írta...

Emlékeztesss légyszi munkaidőben, hogy nézzem meg nektek a barabás térkő árát...mert véletlenül ilyen helyen dolgozom:)

cottage írta...

Már megkaptuk a gyártótól a legkedvezőbbet, de azért csak írj, hátha...!:)