2011. június 1., szerda

Madárles - rigókergetés

Hmmm... na az én blogomnál nem kell sápadtra irigykednie magát egyetlen kismamának sem, nem, nem itt nem talál minden nap új kreatív ötletet, omladozó sütiket, és egyéb huncutságokat, tehát fellélegezhet, ő sem rosszabb a deákné vásznánál:).

Most is némi:) kihagyás után, jöjjön egy kis tapasztalat a rigók terén.

Télen ugyebár, mint írtam volt, nagy elánnal ideszoktattam a fekete rigókat. Merthogy azt írta az MME honlapja, és a biokönyvem is, hogy ha most ideédesgetem őket, majd tavasszal, nyáron meghálálják, minthogy felzabálják a kártevő rovarokat.

Nohát, úgy látom, hálátlan dögök mégiscsak, mert
- én inkább a gilisztákat látom, hogy eszik
- degeszre tömik magukat az epremmel, meggyemmel, cseresznyémmel.
OK-OK, imádják a bio-t, rendben. Én is.

Mi a teendő? Hallgatni a férj kárörvendését, rávenni a kölyköket a huss-ozásra, az epret krumplizsákból készült hálóval védeni (mely utóbbi bűnronda, és keresztülhúzza mindennemű vidéki kert interpretációmat).

Egyéb nem jut az eszembe, lévén természetbarát idióta.

5 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Nahát, én mindezt nem tudtam, nem édesgettem feketerigókat, viszont vannak maguktól. És vannak kártevő rovarok is, főként levéltetű, amit viszont a Katicáknak kellene fogyasztani. Na ők nem laknak nálunk. Lakik viszont valaki, akit nem sikerül tettenérni, de szitává rágja a salátát. Szóval hálátlanok ezek mind, vagy nem olvassák a könyvet.:)

cottage írta...

Köszi Adél az infót, átállítottam a "megjegyzésküldőt" én is:)

Tényleg, én se látok nagyon katicát.
Saláta: a meztelencsigák szeretik, őket este, és reggel lehet tettenérni. Állítólag jó ellenük a sörcsapda, meg az összegyűjtés után a forró-vizet-a-kopaszra sztori, és végül rá a komposztra. Van rettenetesebb megoldás is a könyvemben, de az már-már thriller.

Kinga írta...

Na, én már utálom a "Csiga-biga told ki szarvadat" nótát, mint a bűn!!!Ezek a dögök felfaltak egy csomó virágom, egy szerencsétlen csillagfürtről 19 darabot szedtem le tegnap. Mellettünk egy üres telek, derékig gaz, csigaparadicsom.... Én is készülök a forróvizes módszerre, de még nem vitt rá a lélek!

cottage írta...

Kinga, várj, nem csak a meztelencsigák haspókok? A házas csiga is belerág a levelekbe? (gyerekdal:) )
Még mindig jobb a forrázás, mint a méreg. Ráadásul a felfordult csigákat megeszik a madarak, és ők is jobblétre szenderülnek, úgy-hogy ez felejtős.
De még én sem forráztam, idén még nem találkoztam csigával. Igaz valaki rágja a leveleket itt-ott:)

Kinga írta...

Ezek a dögök is bűnözők, nem csak a perverz meztelenek. A nagy szájukkal csak úgy csámcsognak, de komolyan!:-)
Nem merem forrázni, mert azt mondják, hogy "nyüszögnek", mikor a franciák főzik őket. Még csak az hiányozna, hogy álmomban is sikoltozó csigák kísértsenek.... :-)